DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > Ko bi spal ... pa ti ni žal!!!

Ko bi spal ... pa ti ni žal!!!

Avtor: Ogledov: 1134
Pi ... pi ... pi ... ura zazvoni, pa neee nooo ... Komaj vstanem. Kaj bi dal za še malo spanca? Moja boljša polovica je že budna, saj ga slišim kako se igra in renči na svoje igrače.Res je pojava. Ne morem verjeti, kako vesel me je vsako jutro, ampak čisto vsako jutro.Potem me še čisto zaspanega pelje na jutranji maraton.Kakor vsako jutro!


Pi ... pi ... pi ... ura zazvoni, pa neee nooo ... Komaj vstanem. Kaj bi dal za še malo spanca? Moja boljša polovica je že budna, saj ga slišim kako se igra in renči na svoje igrače.Res je pojava. Ne morem verjeti, kako vesel me je vsako jutro, ampak čisto vsako jutro.Potem me še čisto zaspanega pelje na jutranji maraton.Kakor vsako jutro!
     Telefon zazvoni ... Stoyko! Pravi, da ne gre z nami ... Kaj zdaj?! Kaj hočemo?! Mi gremo!
Ob 6.45 me pobereta Jernej in Nejc in že smo na poti proti Logarski dolini.Vreme je megleno in oblačno, vendar napoved je brez padavin.Odlično!!!Med potjo se ustavimo v Mozirju, da kupimo malico, saj bo dan dolgi in  naporen. Peljemo se naprej debatiramo ... alpinizem, športno plezanje, ledno plezanje v Solčavi, o GRS - ju ... Telefon zazvoni ... Stoyko! Sprašuje kje smo? Peljemo se proti Lučam ... Pravi, da pride naj ga počakamo. Odlično! Počakamo ga v Logarski dolini pred hotelom Plesnik. Medtem, ko ga čakamo malicamo in kujemo današnji plan. Dobrih dvajset minut in že je tu. Sprašuje kam gremo ...? Gremo pogledat slap (Slap pod tunelom), če je narejen. Opremo damo nase in gremo.Dobrih petnajst minut hoje. Pozorno gledamo na levo stran, da ga ne zgrešimo. Glej ga glej, pa si naš! In  smo pri njem.
Medtem, ko se pripravljamo na vzpon prek ledenega slapu se nam pridružijo še trije domorodni plezalci. Začnemo plezati Jerneja vprašam kje? Odgovori, da kar naravnost. Led je dober, kar dobro prime in že "krampam". Po dobrih treh metrih z lednim svedrom poskrbim za varnost, nadaljujem in že sem prek prvega skoka. Naredim varovališče in že prihajajo soplezalci. Pa malo peš, do naslednjega skoka. Kar obstojim in gledam tole je pa malo težko. Ne vem, če je to zame pravim! Jernej pravi, sej bo malo bolj po desni pa bo. Medtem nas solčevani prehitijo in so prvi v drugem skoku. Plezajo bolj po levi strani. Prav sem imel, tole je težko. Med gledanjem solčevanov še štirje plezalci iz dežele zahodno od Trojan ( Ljubljana). Čeprav čakamo lepo v vrsti se vrinejo brez besed in začnejo plezati.Vidimo, da je plezalna kultura še samo na vzhodni strani Trojan ( Štajerska ). Pa dobro naj gredo mi smo tiho. Pač še malo potrpimo, medtem začne snežiti. Soplezalce malo zebe od čakanja a bo že. Končno na vrsti plezam - sveder - plezam - prečka - sveder  - še malo in vrh drugega skoka. In že kličem Nejca naj gre, da ga varujem. Hitro je pri meni revež. Med plezanjem so  njegove rokavice prepustile oz. premočile in v prste na roki tako      " zanohtalo " ,da je kar kričal. Malo počakam, da se ogreje in pride k sebi. In prav hitro sta Jernej in Stoyko pri nama. Za Nejca i Stoyka je to prvi slap v plezalnem žargonu. Jernej hvali Stoyka,da odlično pleza. Nejc se je ogrel tako, da nadaljujeva . Še dva skoka pa sva na vrhu slapu, ki se konča točno na poti na Klemenčo jamo. Res uživamo, vzdušje je pravo. Ni preveč mrzlo, sneg pa vedno bolj pogosto pada - NORO .V zadnjem skoku se malo fotografiramo in norčujemo iz nas. Zadnji skok spleza Stoyko naprej in postavi varovališče in mi za njim. In že smo zunaj. Čestitamo si med seboj in še posebej pa Nejcu in Stoyku, ki sta odlično opravila ledeni krst. Pospravili smo opremo in odšli po poti skozi tunel proti dolini. Malo nižje je še en slap ( Slap nad potjo ). Slap je precej krajši in ima samo en skok. Sedaj je šel Jernej naprej. Jaz pa za njim vzporedno, saj je slap dovolj širok. Po preplezanem slapu smo se odločili, da se bom spustili po vrvi do vznožja slapu, kar nam bo precej olajšalo sestop. In po poti nazaj v dolino - avta. Dan smo zaključili na pijači pri gostišču Draga v Logarski dolini. Pa na zdravje Frenk ...  ( France Prešeren).

                                                                                                 
 08.02.2003 smo plezali:                                  in   preplezali:
- Jernej Gračner                                              - Slap pod tunelom 
- Rok Dečman                                                           4 , 90 / 50 do 70 , 130 m
- Jernej Gračner - Nejc                                   - Slap nad potjo
- Dejan Stojanovič - Stoyko                                    3 , 50 / 20 do 40 , 80 m

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah