DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > Tečajniški vikend na Golteh

Tečajniški vikend na Golteh

Avtor: Jure TiseljOgledov: 1932

Za soboto, 17. in nedeljo 18.11. je bila za tečajnike organizirana orientacija in predavanja teorije na GRS koči na Golteh.Tako smo se v soboto, ne točno ob 8ih, kot je bilo rečeno, zbrali na parkirišču pri gondoli v Žekovcu. Razdelili smo se v skupine, dobili karte in kompase in se podali na pot. Tekom poti smo za vajo večkrat določali svoj položaj in nadaljevanje poti. Približno 2 in pol urna pot do GRS koče na Mozirski planini je ob klepetu hitro minila.

 

 

 

 

 

 

Ob prihodu na kočo pa nas ni čakal počitek, ampak predavanje o zgodovini alpinizma in nevarnostih v gorah, ki ga je imel Jože Zupan - Juš. Uživali smo predvsem po predavanju, ko nam je izkušen alpinist povedal nekaj zgodb in izkušenj.

 

 

Po predavanjih je sledilo kosilo in nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za pripravo kart za nedeljsko orientacijo. Spet so sledila predavanja s strani Braneta Povšeta, na temo GRS in plazov.

Po končanem uradnem delu je sledilo druženje. Obiskali smo tudi tabornike na sosednji koči, ki so za nas zaigrali na kitaro.

V nedeljo zjutraj smo vsi polni energije in naspani brez težav vstali. Hitro smo pojedli zajtrk in popili kavo in že je prva skupina štartala na orientaciji. Matjaž Slapnik je že prejšni dan postavil zelo lepo pot, kjer smo imeli obilico razgledov  na vse strani. Točke smo brez težav našli in opravili naloge z odliko.


 

 

 

 

 

 

Po uspešni vrnitvi smo počistili kočo  in se zadovoljni odpravili v dolino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah