DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > Wilder Kaiser (16.-18. julij 2013)

Wilder Kaiser (16.-18. julij 2013)

Avtor: Anja Zagoričnik JarmOgledov: 2938

Preden sem začela pisati "kratko" poročilo sem bila prepričana, da mi bo vzelo največ 10 minut, sedaj pa sedim za računalnikom in gledam v ekran, saj ne vem kje začeti; sami lepi trenutki, lepi razgledi, lepe smeri, lepe poti...

  

Štart je bil ob 2. uri iz Celja. Študentje, ki smo se med tednom odpravili na tabor pa smo bili: Albin Simonič, Matic Jošt, Jure Tiselj in moja malenkost. V trenutku, ko smo bili vsi v avtu, sem zaspala, tako da štartam kar iz izhodišča. Na hrbet si naložimo vse kar smo si natovorili v nahrbtnike in cikcak proti koči ter prvim smerem naproti. Matic in Jure sta se odpravila proti Totenkirchlu in splezala Stripsenzahn (5/6, 310m) in Fuhrerweg (3, 600m) do vrha Totenkirchla, z Binetom pa sva se podala v krajše smeri Fleischbanka in splezala Badevandl (7-, 110m), Neufundland (7+, 100m) in Herbstzeit (6+, 110m).

 

 

 

 

Za dnevom, polnim anekdot, sledi najboljši del: gorilnik, posoda, špageti in tuna s prekrasnim sončnim zahodom ter zadovoljnimi nasmeški na obrazu.

 

 

In prav tam kjer smo zvečer končali, pri nasmeških namreč, smo zjutraj tudi začeli. Odločili smo se za skupno turo v zahodni steni Predigtstuhla in se podali v klasično smer iz leta 1923 -  Fiechtl-Weinberger + do vrha (7-/5, 190m (350m)).

 

 

Trudim se kaj več napisati, ampak ne pridem dlje kot do povzetka celotnega dne - čisti užitek, res. Za piko na i pa še pivo na koči + pivo na koči in lahko noč.

 

 

Zjutraj že čutimo mišice (na srečo ne od sedenja in lenarjenja), a naša zagretost ne popusti. Ponovno si navesimo vso opremo in že korakamo proti stenam. Matic in Jure že popolnoma napakirana proti Fleischbanku in tistim trem smerem, ki sva jih prvi dan splezala z Binetom, midva pa proti severni steni Totenkircha v smer Abendlicht (7+, 280m).

 

 

Temna robata skala, super zajedice, lep detajl, ... ni da ni! Malo čokoladne energije na vrhu, par spustov po vrvi do sestopa, proti koči po nahrbnik in že čakava med rožicami in ostanki sladkarij, da se skupaj poobjemčkamo in odpravimo proti avtu.

Hvala! Hvala vsem trem, da smo se napakirali, hvala alpijema, da sta naju peljala in hvala Binetu za organizacijo. Mislim, da lahko vsi v en glas zavriskamo, saj je bilo super! Kdor ni šel pa naj mu bo žal. Živeli študentje!

 

 

Foto: Bine, Matic, Jure

 

Komentarji (1) - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah