DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Ledinski slap

Ledinski slap

Avtor: Marko Šarac , Ogledov: 756

Marko Šarac in Katja Jurjovec (AO Grmada) sta včeraj na Jezerskem splezala Spodnji Ledinski slap. Čestitke!

 

 

S Keti sva tokrat plezala tretjič, nazadnje pa 02.03.2013 v slapu Frosnitzfall (850m, WI5). V teh treh vzponih sva nabrala več kot 1000m lednih strmin.

 

Spodnji Ledinc je slap, ki te prisili globje dihati. Lep, estetsko in previsno se pne, v obliki kot je narejen sedaj zahteva nekaj gimnastike, predvsem pa vzdržljivosti, da te spusti do vrha... Pod svečo sva predolgo čakala dve navezi, ki sta se borili pred nama. Eden od njih je celo prišel tehničarit, viset, rjovet... vse, da bi preživel... Midva sva pa le čakaka, se umikala projektilom in zmrzovala na štantu. Kaj pa vem, sodi to v ta ambient?

 

Prepričan sem, da je to tisto kar je neetičnega v alpinizmu... Za tak namen so telovadnice, plezališča, Mlačca... Seveda, celo ni prvi, ki je skoraj izpustil dušo v tem raztežaju, začelo se je baje že takoj v novem letu, ko so nje kriki, besnenja, agonije in preklinjanja razparali mir in tišino v kraljestvu kozoroga pod Dolgim hrbtom ter odmevali po dolini skoraj do Planšarskega jezera. Hecn, kako dostopno je plezanje v bregih 😁, kako ego postaja valuta v gorska idili z vse bolj plastično vsebino napojeno z miksom testosterona, zasmojenih jointov ter anabilično filtriranih selfijev. Vsakogar, ki si to zaželi ali pa meni, da ga je "poklicalo vesolje", potegnejo čez... Čudi me, da ti akterji v prostem času še na fuš ne operirajo sivih mren! "Ma ajde. Sej gre..."

 

Kakorkoli... Koštala sva še polovico zgornjega, za kaj več je pa zmanjkalo časa in motivacije - to je davek čakalne vrste pod svečo. Zaključila sva z zadnjimi žarki na parkirišču tovorne žičnice.

 

Upam, da do naslednjega vzpona s Keti mine manj kot 6 let...

 

Za uvod v zimo in prvega po več kot enoletni pavzi, sem pravzaprav ponosen. 

 

Keti hvala za super dan, ta je tisti, ki si ga bom zapomnil...

 
 
Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah