DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Družinski tabor v Paklenici 2019

Družinski tabor v Paklenici 2019

Ogledov: 931

 21.6 – 30.6.2019 je potekal za nekatere prvi, za druge pa že kar tradicionalni plezalno/družinski tabor v Paklenici. Skupno se nas je nabralo od 25 do 30 udeležencev tabora. Večina se nas je v Paklenico odpravila že v petek večer in smo ostali do torka z nekaj izjemami, ki so vztrajali vse do konca tedna. Nastanjeni smo bili v kampu Vesna, ki smo si ga glede na številčno zasedbo skoraj v celoti prisvojili.

Kljub nekoliko slabši napovedi, za vikend so napovedovali nevihte, o dežju skorajda ni bilo ne duha ne sluha – voda na naš mlin, stena je ostala suha in primerna za plezanje, pa tudi bivanje v šotorih v primeru dežja ne bi bilo preveč prijetno. Naši dnevi so bili v jutranjih urah bolj športno usmerjeni. Navadno smo se v kanjon odpravili okoli 6.30 ure, tako zgodaj z razlogom – plezanje, ko »žge« sonce direktno na steno, brez sence in vetra, ni ravno v užitek. Sva z Alešem izkusila, pa me ne mika več, sva pa dobila zato lepo barvo Smile (Aleš, Martina in Gregor, hvala za pomoč pri lajšanju opeklin). Razdeljeni v naveze smo v splošnem preplezali eno, dve smeri in se vrnili v kamp. Nekateri so se vmes ustavili še pri Dinkotu, na krigel mrzlega, tisti bolj požrtvovalni pa so poskrbeli, da nismo ostali lačni. Popoldnevi so potekali ležerno, malo namakanja v morju, relaksiranja v kampu pod drevesi in obujanja detajlov na preplezane smeri. Večer smo izkoristili za družabne igre in »branje knjig«, obvezno pa je na koncu dneva sledil večerni sestanek, kjer smo se porazdelili v naveze za naslednji dan in pregledali smeri, za katere smo si zadali, da jih bomo preplezali v prihajajočem jutru. Jernej je, kot se za tečajnika spodobi, pridno beležil vse smeri, ki smo jih v teh dneh preplezali. Bilo jih je ogromno, tako da niti nima smisla vseh naštevati. Med tistimi, ki smo jih preplezali, so bile praktično zastopane vse, malo lažje in tiste težje.

Imeli smo se super. Še dobro, da smo v teh dneh praznovali dan državnosti, tako da smo res lahko izkoristili proste dni za plezanje in druženje. Marko, Brane, Polona, Aleš in Alja, hvala vsem za preplezane smeri in naveze, ki ste jih tvorili z mano, vsem ostalim pa hvala za druženje in kuharske podvige.

Doroteja ŠpecMenda so se začeli pakleniški družinski tabori že leta 1998 in od takrat vsako leto brez izjeme. Razen z enim izostankom je bila na vseh tudi družina Povše, ki je letos praznovala 20. Paklenico. Čestitke torej! Sicer pa se nas je zbralo res lepo število, tam prek 20 članov. Med nami so bili tako najvišji predstavniki odseka, lokalni politiki, talenti v belem, vojaki Ryani, sedma sila, veleposestniki Sunčanih dvorov in vsi ostali nepozabni členi celjskega društva. Po čem bo letošnja Pakla meni nepozabna? Najprej po Pearl Jamovem Breathu, s katerim sva se s Keti pripeljali v Paklo, pa po kopici lepih smerih, ki mi jih je uspelo splezati in plezati, tolmunih, kjer smo se ohlajali vsak dan brez izjeme, nesebičnemu odstopu zemljišča pod Sunčanimi dvomi, pa temu, da mi tokrat ni zmanjkalo glasu in sem ostala zdrava, potapljanju v morske globine, burji, ki je prinašala in odnašala spomine ter po American Pie, ki mi vso soboto ni hotela iz glave. Bolj na pamet kot zares je Sotlar pribil, da jo samo 15-krat zavrtim in bom v Senju. Fant je imel prav.

Katja PetrovecKer je v slovenskih hribih bilo slabo vreme sva se s Patricijo odločila, da izkoristiva "podaljšan vikend" in se priključiva taboru v Paklenici. Dogovorila sva se, da bova plezala samo tiste smeri, ki še niso navrtane. Vsak dan sva splezala vsaj eno smer. Najtežja smer, ki sva jo splezala je bila smer Krele. Najtežji raztežaj je plezala Patricija.  Plezanje na premična varovala je bilo kar fajn, saj je dosti možnosti za postavitev varovanja. Uporabljala sva samo metulje in zatiče. Kljub temu da, nisva plezala nekih težkih smeri, so nama prinesle nekaj novih izkušenj in lepih vtisov. Sicer pa, plezarija vsaj iz moje strani je užitek in potek napredovanja je v stilu "pomali pa z občütkon". 

Gregor Šipoš

 

 

Avtorji fotografij:

Polona Povše, Luigi Ninovski, Sašo Sotlar, Katja Petrovec, Gregor Šipoš, Blaž Hribar, Rok Volovlek, Špela Povše

 

Seznam vzponov:Seznam vzponov

 

 


Paklenica


bat(man)?

Sunčani dvori
 
 
 
 
Katja na kvadrat
 
Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah