DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Drytooling akademija Zasavje 2019

Drytooling akademija Zasavje 2019

Avtor: Gregor Šipoš, Ogledov: 1042

Letos sem se ponovno udeležil DT akademije v Zasavju, ki je potekala 12. in 13.10. Prejšnje leto sem se udeležil kot edini član našega odseka, letos so še pridružili, Particija, Nika, Blaž, Aljaž in Dani. V soboto smo imeli zbor v Dolu pri Hrastniku, od koder smo se odpravili v bližnje plezališče, kjer sta nas pozdravila Vili Guček kot organizator in predsednik PD Dol pri Hrastniku Vid Jerič. Gost in hrvaški ledni plezalec Mario Musolin nam je predstavil opremo in razlike med tekmovalno opremo in klasično opremo za ledno plezanje. Bili smo razdeljeni v dve skupini po težavnosti oz. izkušnjah plezanja. Letos je bilo udeležencev 2x več kot prejšnje leto, zato je bilo tudi plezališče predvsem na lažjih smereh precej zasedeno. V popoldanskih urah smo šli na pozno kosilo, večer pa se je nadaljeval s pečenim kostanjem in s predavanji o treningu s strani Maria Musolina na plezališču Pod Škalo. Naslednji dan smo plezali v plezališču Ob Savi pri Zagorju. Zaradi dolge poti pred sabo so nas najprej zapustili člani srbske ledno-plezalne reprezentance, potem pa še hrvaški člani delavnice.

 

Sama delavnica in druženje kaže na to, da je plezanje z orodji čedalje bolj prepoznavno, po drugi strani pa se tudi člani reprezentanc trudijo, da bi se ta šport razširil in bil bolj prepoznaven. Vsi člani delavnice smo bili povabljeni tudi na tekme SHS pokala v lednem plezanju, ki bodo v prihodnjih tednih. V  Srbiji je tekmovanje v Ovčar Banji, na Hrvaškem je v dvorani v Varaždinu in v Domžalah, kjer je tudi zaključek. Cilj te tekme je druženje in razvoj prepoznavnosti samega športa.

 

Bila sta dva zanimiva dneva, ki sta mi prinesla nekaj novih informacij in novih poznanstev. Vsekakor se bom udeležil naslednje akademije.

 

Foto: Ivana Mijić

 Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah