DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Memorial celjskim alpinistom - 13. in 14. 6. 2020

Memorial celjskim alpinistom - 13. in 14. 6. 2020

Ogledov: 906

Vsi smo z veseljem pričakovali nov alpinistično obarvan vikend, ko se nam je zopet obetalo veliko užitkov v objemu gora.

 

V soboto nam je bilo vreme zelo naklonjeno, res čudovit dan! Nekateri so začeli že zgodaj in so bili okrog 8. ure že v Rinki, drugi pa smo se ležerno odpravili v steno Mrzle gore nekoliko kasneje. Plezanje je bilo super, tudi za tečajnike je bilo lepo poskrbljeno, tako da smo lahko varno nabirali nove izkušnje in se naužili čudovitih alpinističnih trenutkov.

 

Pri koči nas je že čakalo hladno pivo in Privošnikove »pohane kure«, ki smo jih navdušeno snedli. Nato smo malo obsedeli in »pomodrovali«, kasneje pa še malo pomagali pri delu na koči.

 

Sledil je kulturni program. Nagovoril nas je Sašo Sotlar, nanizal nekaj lepih misli, Nika pa je prebrala pesem v spomin na alpiniste, življenje katerih je žal že ugasnilo.

 

Melanholičen trenutek je pretrgala vesela novica načelnika, da se nam bo decembra pridružila nova članica in vsi smo iz srca čestitali bodočima atiju in mamici.

 

V nedeljo smo se pozno odpravili iz koče, vendar nas kljub slabši vremenski napovedi to sploh ni skrbelo. Nekateri s sabo niti nismo vzeli vetrovk, saj je bilo že prav prijetno toplo in je kazalo, da bo vreme zdržalo. Ko se je sredi stene vreme začelo kvariti, smo se tolažili, da bomo morda še prilezli na vrh po suhi skali. To nam je uspelo in zmagoslavno in veselo smo se pričeli spuščati. Sredi »abzajla« pa nas je začela tolči toča, ki nam je nasmeške zbrisala z obraza… Premraženi smo se odpravili do Okrešjla. Na poti do koče smo se že nekoliko ogreli. Juš nam je prišel naproti in nas vse nagradil s »ta kratkim« in kmalu smo bili vsi zopet prešerne volje.

 

Konec dober, vse dobro!

 

David Teržan

fotografije: Sašo Sotlar, Valerija Podlesnik, Iris Polutnik, Jernej Gračner, Aljaž Stepišnik

 
 
 
 
 
Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Višina snežne odeje
Nevarnost snežnih plazov

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah