DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Ledni tabor v Sappadi

Ledni tabor v Sappadi

Avtor: Lev Podbregar, Ogledov: 515

V petek(4. 2.) popoldan se nas je 14 udeležencev tabora odpravilo proti Sappadi. Že na začetku je bilo vzdušje odlično in po razporeditvi v naveze smo odšli spat.

 

Naslednji dan se nas je nekaj kar od apartmaja peš odpravilo plezat v dolino Enghe. Katja J. In Simon sta plezala okoli kristalne palače, jaz, Jan, Dani, Pero in Matej pa smo se odpravili v prvi užitni slap, ki smo ga videli. Slap se je izkazal za kar dolgega in vsi smo bili presenečeni nad težavnostjo, mislili smo namreč, da plezamo oceno 3. Nato smo splezali še en krajši slap. Ostali člani pa so plezali v sektorju Biancaneve.

 

V nedeljo so nekateri šli plezat slap Carpe Diem, kar 9 pa se nas je odpravilo proti Monte Col-u. Pleza se v velikem amfiteatru, kjer imaš na izbiro kar pet dolgih slapov. Ker naj bi bilo do tja 3 ure hoje in ker smo si nagledali 500 metersko smer, smo bili že vsi pripravljeni, da bomo prišli nazaj bolj pozno... No na koncu se je izkazalo, da je bilo dostopa kvečjemu 1 uro in pol, prav tako nismo splezali celih 500m, ker smo malce zgrešili smer( nismo našli nobenega solidnega opisa), tako da smo se vrnili celo prej kot v soboto. Sledil je živahen družabni večer.

 

Zaradi dveh napornih dni smo v ponedeljek spali malo dlje in šli v slape šele ob 10ih. Plezali smo v sektorju Orrido Dell´Acquatona, že ime namiguje da se bo plezalo ob vodi in res da smo prišli do slapov smo se mogli po jeklenici povleči čez reko. Ker so slapovi praktično brez dostopa, so precej oblegani, tako da smo se dejansko spočili pri plezanju po že izklesanem ledu.

 

Zadnji dan smo se pa še bolj razporcelirali... Nekaj udeležencev je šlo spet plezat ob vodo( Orrido Dell´Acquatona), dva v dolino Enghe, ostali pa smo se odpravili pogledat nekakšno plezališče kombiniranih smeri in krajših slapov. Takoj nas je presenetil zanimiv dostop. Po strmih stopnicah smo se spustili v 30m globoka korita. Smeri so bile res težke, tako da smo se hitro naplezali. Po malici smo se odpravili proti domu.

 

Mislim, da smo se vsi odlično naplezali in odkrili (za nas) nove kotičke gora.

 

Lev Podbregar

 
 Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah