DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Spoznavna tura - Ojstrica, 2.10.2022

Spoznavna tura - Ojstrica, 2.10.2022

Ogledov: 858

Večer prej si na hitro pogledam kje bo potekala naša pot, na Ojstrici sem sicer že bila, ampak iz druge strani. Plan naše ture je bil Podvežak- Lastovec- planina Vodotočnik- Korošica- Ojstrica- Molička planina- planina Podvežak. V mislih sem imela: ''Uh, to pa bo dolga''. Kljub temu, sem se veselila raziskovanja novih poti in ljudi.

 

V nedeljo zjutraj se je večina zbrala v Celju, razdelila po avtomobilih in nas ostale pobrala v Šentrupertu. Skupaj smo odrinili v smeri Logarske doline, kjer smo zavili proti planini Podvežak, katera je bila naše izhodišče. Napoved za vikend sicer ni bila najboljša, ampak smo s hojo začeli že po sončku. Po nekaj 100 m vzpona smo skoraj vsi bili v kratkih rokavih. Počasi smo spoznavali drug drugega, tipali po imenih, kaj kdo počne, iz kod prihaja, zakaj se je vpisal v alpinistično šolo itd. Na Lučkem Dedcu smo naredili daljši postanek, kjer smo potegnili iz svojih nahrbtnikov sendviče in ostale priboljške. Do Kocberjevega doma na Korošici smo se spustili po brezpotju, kjer so nam Brane, Zdravko in Marko razkazovali hribovske smeri v Lučkem Dedcu. Naša tura se je zaradi časovnih okoliščin v nadaljevanju rahlo spremenila, tako da smo spustili vrh Ojstrice in odšli direktno do Moličke planine. Tam smo naredili še eno postojanko, potem pa počasi krenili v smeri Podvežaka. Dan smo uspešno zaključili v (tako slišano) ferajnovski gostilni Privošnik. 

 

Spoznavna tura Ojstrica, brez Ojstrice. Sem dobila dovoljenje, da lahko uporabljam besedo na O, tako da sem si dala duška. Ob deljenju naših vtisov, smo vsi zadovoljili svoja pričakovanja - fajn smo se mel. Skratka, se že veselim vseh skupnih podvigov in navdušena nad tem, da sem končno tečajnica! 

 

Anja Blatnik

 


Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah