DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Turno-smučarski tabor na Komni (10. - 12. 3. 2023)

Turno-smučarski tabor na Komni (10. - 12. 3. 2023)

Avtor: Katja Petrovec, Ogledov: 596

Vikend med 10. in 12. marcem se je pet članov našega odseka odpravilo smučat na Komno. Že v petek so se Brane in Polona Povše ter Matej Knez odpravili na Rodico, zvečer pa smo se vsi, še Anja Ulaga in Katja Petrovec, dobili na Koči pod Bogatinom, kjer smo bili nastanjeni naslednja dva dneva. Po večerno snežno-dežni plohi se je v soboto naredil krasen dan. Odpravili smo se proti Bogatinskemu sedlu, se spustili po še trdi podlagi v kotanjo pod Veliko Monturo in nadaljevali po grebenu proti Veliki Babi, ki je bila naš prvi cilj. 

 

Na vrhu je bilo že prav prijetno toplo in temu primerno tudi odjužen sneg. Ker je bil res lep dan, smo nadaljevali še proti Lanževici, s katere smo prav tako uživali v super smuki. Klub temu da je bila koča polna, prav tako koča na Komni, smo ves dan od Bogatinskega sedla dalje preživeli v samoti. Sledilo je pravo hribovsko vzdušje v koči. 

 

Naslednji dan se je prav tako narisal v najlepši luči. Padla je odločitev, da gremo pogledat proti Mrzli Komni in na Kal. Zasnežene kopice so nas navduševale, zopet smo bili sami daleč naokoli, smučarske razmere pa ravno prav odjenjene, zato se nad smuko res nismo mogli pritoževati. Na koči je sledilo le še slovo od oskrbnikov in povratek v dolino. 

 

Pod črto: Bil je en krasen smučarski vikend z dobro smuko. Povzpeli smo se na tri lepe smučarske vrhove. Bili smo fajn homogena skupina. Koča pod Bogatinom je prijetna in oskrbnika sta se res potrudila, da sta nas nasitila in odžejala. Vzdušje je bilo dobro in pozitivno, ogromno smo se presmejali in tudi odpočili od dolinskih banalnosti in bizarnosti. Zato smo se vsi strinjali, da tabor ponovimo naslednje leto, magari s kakšnim dnem več. 

  
 Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Višina snežne odeje
Nevarnost snežnih plazov

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah