DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Ženski tabor v Rovinju (6. 10. - 8. 10. 2023)

Ženski tabor v Rovinju (6. 10. - 8. 10. 2023)

Avtor: Anja Ulaga, Ogledov: 1765

Če ne gre v prvo, uspe v drugo – ženske se ne damo vremenu.

 

V petek 6.10.2023, se nas je proti Rovinju odpravilo 5 članic AO Celje Matica (Valerija, Anja B., Eva, Anja U, .Doroteja) in 1 članica iz AO Grmade (Kety). Prijazna lastnica apartmana nas je pričakala s pijačo dobrodošlico in odličnim mladim krompirjem ter čebulo iz njenega vrta. Odločile smo se, da ob tem ko čakamo še na prihod ostalih članic, me pripravimo pečen krompirček  - kaj kmalu je že odlično dišalo po apartmaju.

 

V soboto zjutraj smo se zapeljale do Limskega kanala v sektor Šimije, kjer smo uživale v odlični skali, prijetnem sončku, prečudovitih razgledih, klepetanju in kuhanju kavice v plezališču. Navdušenje je raslo iz ure v uro, ko smo se skupaj motivirale in veselile preplezanih smeri.

 

Ker pa žakelj ne stoji pokonci, smo se odločile da si za večerjo pripravimo roštilj. Med kupovanjem mesa smo se čudile kako pretiravamo s količino in da bomo presežek mesa porabile v nedeljo za v sendviče. Ampak lakota je naredila svoje, ali pa prečudovito okusni zrezki mojstrice žara Kety - tako za nedeljo ni ostalo nič od mesa, razen suh kruh.J Po večerji pa smo ob igranju Valerije na kitaro skušale predvsem lepo na glas prisostvovat pri vokalu, naključni sprehajalci so kazali navdušenje nad našim doživetim prepevanjem. Za večerni poobedek pa je sledilo še sladkanje s palačinkami, domačo marmelado in nutello.

 

V nedeljo zjutraj smo sklenile da si privoščimo plezanje ob Rovinjski obali, kjer je bilo predvsem slišati – ˝uff kako drsi, joii spodneslo mi bo/je, vse je zlizano…..˝, ampak to je bil suh trening za plezanje v morebitni mokri skali v hribih. Nato pa je sledilo še plavanje v morju, saj je bila temperatura morja naravnost odlična za takšen čas.

 

Za zaključek tabora smo se odpravile še v mesto na kosilo ter se s polnimi želodčki, naplezane, rahlo zakisane, z bolečimi blazinicami, zahripanimi glasilkami od petja in polne lepih doživetij odpravile proti domu.

 

Sklenile smo, da tabor kmalu ponovimo in si želimo da bo tabor zastopan še v večjem številu - dobrodošle Grmadnice. Več nas je – boljše je.

 

Hvala AO Celje Matica za vino in palačinke.

 


Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah