DOMOV > ODPRAVE > Peak 41

Peak 41


 Nepal, Azija
Trajanje odprave: 19.09.2002 do 28.10.2002

Člani odprave:

Matic Jošt
Urban Golob (AO Ljubljana Matica)
Aleš Kova? (AAO Kozjak Maribor)
Matej Kova?i? (Akademski AO Ljubljana)
Boštjan Jezovšek (PK Rifnik Šentjur)
Uroš Samec (AO Ljubljana Matica)
Anja Jazbec (zdravnica)
Ela Aristovnik (medicinska sestra )

Septembra se v Nepal odpravlja štiričlanska alpinistična odprava. Sestavljajo jo sledeči alpinisti: Urban Golob (AO Ljubljana Matica), Boštjan Jezovšek (PK Rifnik - Šentjur), Matic Jošt (AO Celje Matica), Matej Kovačič (Akademski AO - Ljubljana) in Aleš Kovač (AO Kozjak - Maribor). Vsi so izkušeni in prekaljeni gorniki, kar dokazujejo tudi njihovi dosedanji uspehi.
(Pred odhodom se jim je pridružil še Uroš Samec, AO Ljubljana Matica.)

Cilj tokratne alpinistične odprave je stopiti na vrh še neosvojenega 6654 m visokega vrha Peak 41, ki se nahaja v nepalskem delu Himalaje. Najbolj obetajoče možnosti za vzpon so severno zahodni greben, zahodna stena in severna stena. Zelo zahteven je tudi dostop do omenjenih sten, saj se je potrebno povzpeti preko ledenega slapu, ki je do sedaj zaradi svoje zahtevnosti zavrnil že tri odprave, ki so poizkušale z vzponom na Peak 41. Naša odprava namerava na goro splezati v alpskem stilu preko zahodne ali severne stene.

Vsi dosedanji pomembnejši vzponi članov odprave so bili podrobno predstavljeni v domačih in tudi v tujih športnih revijah (slovenski GRIF, angleški HIGH, italijanski ALP, španski DESNIVEL, ameriška ROCK `N` ICE in zbornik AMERICAN ALPIN JOURNAL...), kar pomeni, da kotirajo visoko tudi v svetovnem merilu. Prav tako so bili njihovi uspehi predstavljeni tudi na svetovnem spletu.

Alpinizem je brez dvoma športna dejavnost pri kateri se Slovenci kosamo z »največjimi« narodi. V preteklih desetletjih smo dosegali vidne uspehe na področju osvajanja osemtisočakov, v zadnjih letih pa se skušamo uveljaviti tudi v nekoliko nižjih, manj popularnih, vendar tehnično zelo zahtevnih stenah Himalaje.

 http://41.ice-climbing.net/

 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah