DOMOV > ALPINISTIČNI VZPONI > Katja Petrovec
 

Smer: Mittlerer und Pfeiler Weg

Ogledov: 477
PlezalKatja Petrovec
Datum18.08.2018
Gora, gorstvoPiccolo Lagazuoi, Dolomiti
Država Italija
OcenaIV+
Plezal(a) kotizmenično
Višina180 m
Soplezalci Romana Daugul
Razmereletni vzpon

prvi raztežaj2. raztežajsestop z abzajlom (menda več kot 30 metrov - sama ne vem, saj nisva uporabili svoje - tako da je potrebna vsaj 70-metrska vrv ali dvojna)


Komentar
Bili sva ravno toliko prepozni, da sva si morali poiskati "tolažilno" turo. Pa sva malce pogledali po trapezu, kje je najmanj gneče in kateri del stene nama deluje najbolj privlačno in se odločili za omenjeno linijo. Romana jo je po prvem raztežaju ubrala direktno navzgor in potegnila eno lepo platko, sva se strinjali, da se je ocena prav tako gibala okoli štirice, nato pa sva se vrnili nazaj levo v smer, v pfeiler oziroma steber, po katerem sva nadaljevali do vrha trapeza.
Plezarija je bila prav luštna, le malce kratka. Smer malce kazi tudi dejstvo, da se konča sredi stene. Pri takih smereh ostane v meni vedno nekaj malega nezadovoljstva oziroma občutka, da je nekaj nedokončano.
Na sestopu je bila velika gneča, sta nama dva prijazna Hrvata odstopila svojo vrv za abzajl in s tem privarčevala nekaj časa.
Potem sva se nekaj časa skrivali pod balvanom, da je ploha minila in se nameravali podati še v eno smer, pa nebo ni dalo. Za skoraj dve uri se je zaprlo vse naokoli, midve pa sva preždeli ta čas v zapuščeni vojaški kaverni pod Hexensteinom, da je ostala plezalna roba suha za naslednji dan.
 

Ostali vzponi dne 18.08.2018 (6)
Alpini Kante Pyramide Col dei Bos, DolomitiPeter Uršič
Dibona  Torre grande di Falzarego, DolomitiSašo Sotlar
Mittlerer und Pfeiler Weg Piccolo Lagazuoi, Fanis, DolomitiRomana Daugul
Fokn u okn Prisojnik, Julijske AlpePolona Povše
Dibona Torre grande di Falzarego, DolomitiAlja Čuvan
Alpini Kante Alpini Kante, DolomitiBogdan Baloh - Bali
 
Zadnji vzponi člana / članice

Prikaži vse vzpone člana