DOMOV > ALPINISTIČNI VZPONI > Polona Kotnik
 

Smer: Češnovar-Srakar

Ogledov: 407
PlezalPolona Kotnik
Datum11.09.2022
Gora, gorstvoKogel, Kamniško-Savinjske Alpe
Država Slovenija
OcenaVI/V-
Plezal(a) kotdrugi
Višina230 m
Soplezalci Sašo Sotlar
Razmereletni vzpon
Komentar
Nedeljski Kogel je bil eden tistih dni, ki povzroči, da si naslednji dan mejčkn musklfibrast, a s širokim nasmehom na obrazu. :) S Sašotom se nama je po X vikendih slabega vremena končno uspelo zmenit, da greva skupi plezat. In zaradi solidno napovedanega vremena je to res končno uspelo. Kogel je bil ta dan po sobotnem dežju prava odločitev. Zraven sta šla še Marko in Pero, ki sta lezla Zupanovo.
Sašo pravi, da sva hitro opravila s smerjo (kar res sva), jaz pa pravim bolj v smislu: Sašo je letel čez cuge, da sem komaj uspela zadihat, jaz sem se pa že nekot uzadi prvlekla gor. :D Osebno sm mogla fejst plezat, ta VI ni preveč bogat z oprimki, še posebej, če je malce moker. Kar je bil. ;) Smer je lepa, ima dobro skalo, tako da sem bila vesela, da sva izbrala to. No, Sašo je pri abzajlu prvič še v realni praksi povadil tudi prusikarjenje, ker se nama je zataknil štrik. Vse je enkrat prvič. :)
Ker ena ni nobena in ker sva pod steno bila res hitro, pa da ne bi čakala Mareta in Perota sede na riti, sva splezala še Liliput. Na štantu v drugem cugu se je nad nami pojavila dežna zavesa z babjim pšenom, a sva se k sreči tako dolgo spravlala k abzajlu, da je dejansko ponehala in sva lahko nadaljevala še v zadnji, tretji cug. Hvaležna sem bila nebu, da se je tako odločil, ker sm kr fajtala prva dva cuga in mi je bilo škoda, da ne bi zaključila tako kot se reče. :) Liliput mi z vsemi meni čudnimi težavami (ma sm se ene parkrat fino zagozdila) ni bila tako všeč, a vsekakor fina odločitev namesto čakanja spodaj.
Povzetek: krasen dan v objemu gora. Eden tistih, ki da občutek po "šeeeee bi". :)
 

Ostali vzponi dne 11.09.2022 (6)
Zgrešena  Planjava, KSANejc Kralj
Liliput Kogel, Kamniško-Savinjske AlpePolona Kotnik
Zupanova smer Kogel, Kamniško-Savinjske AlpeMarko Es - Mare
Jernejev meč  Mrzla gora, Kamniško Savinjske AlpeBlaž Hribar
arete de ferpecle - zahodni greben Dent Blanche, AlpeMatija Jošt - Matic
južni greben - normalka - sestop Dent Blanche, AlpeMatija Jošt - Matic
 
Zadnji vzponi člana / članice

Prikaži vse vzpone člana